Paket från posten


Plugg plugg plugg

Det har regnat hela dagen idag men som tur är så pluggar jag stenhårt just nu, så jag hinner ändå inte gå ut.

I mina pluggpauser kollar jag runt på andra bloggplattformer, jag funderar nämligen på att byta från blogg.se eftersom jag ofta bloggar från mobilen och blogg.se's bloggapp är hopplöst dålig. Och eftersom blogg.se är en liten svensk blogportal finns det inga alternativa appar heller.

Funderar också smått på att börja skriva på engelska också så att alla, även mina utländska vänner, kan förstå vad jag skriver... Hmm. Vi får se ;)

Vilka bloggplatformar är bäst tycker ni?
Om ni har något tips så säg till :)

//Wayu


Vända om dygnet

Från och med torsdag kommer alla mina lektioner att börja 8.15 och även tentan nu på onsdag är en tidig morgon, så jag försöker vända om dygnet lite så att det inte ska bli så jobbigt.

Som tur var det ju dags att vrida tillbaka klockan igår, vilket gjorde att man fick sova en timme längre. Jag vaknade därför tidigare igår än jag trodde och passade även på att gå och lägga mig tidigare igår - så fort jag märkte att jag blev trött. Så idag kom jag helt utan väckarklocka upp strax efter åtta. Så nu är det bara en timme kvar till målet - en timme innan lektionen böjar.

Go go wayu ;)

//Wayu


Zumba

Tog en liten paus i pluggandet och cyklade till gymmet för ett zumba pass.
Och shit vilken chock jag fick när jag gick ut! Så jäkla kallt, mycket kallare än i fredags haha. Måtte det inte börja snöa och bli halt än, vill cykla till skolan så länge jag kan.

Men men, zumban gick bra så nu ska jag cykla hem i kylan, äta och sen fortsätta råpluggandet ;)

//wayu


Ett samtal med päronen

Folk som kommer hem till mig brukar alltid säga att vi är en speciell familj. Tydligen för att vi är så kramiga och så nära varandra i vår familj, till och med mammiga ;) Själv brukar jag säga att mina päron är rätt speciella :P De är som siamesiska tvillingar som gör i stort sett allt tillsammans och pappa tycker det är fantastiskt roligt att retas :P  Det spelar inte så stor roll om jag ringer till min mamma eller pappa, så länge de inte är på jobbet så svarar alltid båda två. Oftast brukar det resultera i att de har en av sina telefoner på högtalare så att båda kan höra, eller den mindre bra lösningen där de upprepar allt man säger till den som sitter bredvid och inte har telefonen mot örat.
 
Denna gång ringde pappa upp mig eftersom de ville ha hjälp med att föra över bilder från kameran och pappas mobil in till datorn. De var nämligen i New York för ett tag sedan och har mycket bilder. Det är alltid lika roligt när de ringer, och konversationen brukar alltid få flertalet citat som jag har en tendens att lägga ut på facebook ;) Denna gång tänkte jag lägga ut lite här istället, för skojs skull sådär ;)
 
En bild från promenaden för några dagar sedan.
 
Pappa: Men om vi klickar på kopiera så försvinner väl inte bilderna från kameran?
Jag: nej då, inte om du klickar på kopiera, bara om du klickar på klipp ut.
Mamma: Och pappas bilder kommer inte kopiera över mina?
Jag: Nej, om det inte dyker upp någon ruta där det står att de har samma namn och att datorn vill kopiera över och ni inte godkänner det så kommer inte bilderna försvinna.
Pappa: Men om mina bilder är bättre än mammas, kan de inte kopiera över dem då?
Jag: Haha, nej :P
(...)
Pappa: Jaha, men vad gör du nu då?
Jag: Jo, jag har ju tenta på onsdag så jag sitter och pluggar :P
Mamma: Men vad var det för ämne då? Psykologi?
Jag: Ja jag går ju på psykolog linjen så det är alltid psykologi xD Men det är utvecklingspsykologi den här terminen, och just nu är det om ungdomar.
Pappa: Jamen perfekt! Då kan du ju fråga mig! Det har jag varit!
 
//Wayu
 
 
 

Den sista hösten

Jag var ju ute på promenad för några dagar sedan.  Det var en solig dag och löven fanns fortfarande på träden. Några dagar senare pratade alla om den första snön och de flesta träden är nu kala. Kan vara att det var den sista riktigt fina höstdagen och det börjar vara dags att välkomna vintern - men det är ju inte kul :) Jag har ännu inte sett någon snö här i örebro så än så länge tycker jag att det är höst! :)
 
Lägger upp några bilder som jag tog ute på promenaden:
 
 
 
 
 
 
//Wayu

Dagens (dubbel)låt

Populära K-pop gruppen Girls Generation (eller SNSD som de också är kända under) gjorde för nått år sedan två låtar som de knöt ihop till en och samma video med temat white/black girl's generation, eller kanske snarare - söta och kära tjejer VS Pissed och ute efter hämnd ;)
 
I vilket fall blev det två sjukt bra låtar och videon är det väl inget fel på heller :) Jag minns när jag jag för första gången såg videon och gillade båda låtarna så mycket att jag hade den på repeat konstant i några veckor haha! Jag var väldigt ofta hemma hos robert under den tiden och tvingade honom att lyssna på dem med mig, tillsut vart han helt galen och bannade k-popen ;) Det har tagit honom lång tid att gå med på k-pop igen, men bara om det är nya låtar ;)
 
 
Vilken gillar ni bäst? White eller black? ^-^

//Wayu

mini-storhandling

cyklade iväg och handlade lite mycket efter träningen och plugget. ;) Och det är fredag, så lite godis blev det också ;)


Nu blir det chill resten av kvällen, det är ju ändå fredag :D
 
//Wayu

Dagens lunch

Passar på att äta lite snabb lunch mellan träningen och dagens råplugg inför tentan.

Idag blev det ris, grönsaker och asgoda citron och soya nuggets. Omnomnom <3

//Wayu


Seminarium avklarad!

Så var sista seminariet i denna kurs avklarad, nu är det bara råplugg fram till onsdag kvar och sedan är det äntligen stockholm och halloween som gäller :D

Men först blir det lite träning sådär efter skolan ;)


//Wayu


Tänk om jag hade en motorcykel ♥

Ph har sin motorcykel i hallen över vintern, så när jag var förbi där på filmkväll igår var jag ju tvungen att testa. Jag är inte mycket för bilar, men en motorcykel skulle jag vilja ha <3
Hade ine hunnit gå och duscha och byta om från träningen än, men äh :) Ser ju sjukt lycklig ut också, tror en motorcykel skulle passa mig bra.
 
Eller vad säger ni? ;)

//Wayu

På filmkväll

Sitter med lite folk från klassen + random folk och kollar på film.
Dead or Alive filmen blev det.

Cya tomorrow <3

//Wayu

 


Världens skönaste träning!

Jag har ännu en gång vart på ett bodybalance pass! :) jag måste säga att jag älskar det! Börjar bli vigare och kunna göra alla positioner bättre också så det gör mig glad :D



Det är det absolit skönaste känslan i världen när man är klar med passet! Går inte riktigt beskriva, bara lycka antar jag :)

Om ni inte testat bodybalance än, gör det!! :D

Vår instruktör hjälper till efter lektionen.

Nu ska jag hem till ph, för nu blir det filmkväll med folk från klassen ^-^

//Wayu

 

 


Pluggar på bibblan

Nästa vecka är det tenta igen och som vanligt har jag inte varit duktig och pluggat lite i taget under kursen utan råpluggar nu den sista tiden innan tentan. Men denna gång har jag haftenormt svårt att komma igång med råplugget - det har kommit så mycket annat kul ivägen istället. Så därför tog jag med mig boken i väskan och sitter nu efter seminariet i biblioteket och äter lunch och försöker plugga som en duktig universitets student ;)


Ikväll blir det filmkväll med lite människor från klassen och förhoppningsvis lyckas jag klämma in lite träning också ;)

// Wayu

 


På promme

Väntar på tvätten och går på promenad i skogen så länge och tar lite kort med iphonen :)
Börjar bli rätt bra på att ta kort med iphonen tycker jag :) det är väl en typ av konst det också antar jag haha ;) lägger upp lite bilder sen när jag kommer ut ur skogen, det är rätt långsamt internet här ;)

//Wayu

 


Tvättdags

Så var det tvättdags då. Det är sjukt fint väder ute dock så jag tror det får bli en promenad i skogen mellan tvättarna :)

//Wayu

 


Att Donera till Rosa bandet

Oktober är ju den rosa månaden, i stort sett vad du än köper i butikerna numera så kommer du donera pengar till Rosa bandet's bröstcancer forskning. Varje år doneras massor med pengar och forskningen har gjort enorma framsteg, men som student kan det vara väldigt svårt att känna att man har pengar att ge.
De flesta av oss studenter har dock 20kr. Men skulle det inte kännas ännu bättre om du fatiskt gav 40 även om endast 20kr fösvann ur din ficka?
 
Letsdeal.se har just nu en rosa bandet deal som går ut på att de ger lika mycket till rosa bandet som du gör, dvs om du köper dealen för 20kr så kommer let's deal också att ge 20kr, på detta sett har vi tillsammans gett 40kr till forskningen.

Det låter inte mycket, men ju fler vi är desto mer blir det. Alla kan bidra och nu har vi chansen att ge ännu mer via denna deal!
 
Så har ni möjligheten - ge 20kr till bröstcancerforskningen :)

Ni kan nå dealen genom att klicka här.
 
//Wayu

Present <3

Efter att jag klippte mig i lördags gick jag förbi mina föräldrar och hälsade på. De har precis kommit tillbaka från en vecka i New York och var totalt jetlaggade! Jag kände verkligen med dem, när jag och robert åkte till japan i somras var det en enorm omställning när vi kom till japan. En av de första dagarna glömde vi ställa väckarklockan och vaknade upp klockan sju på kvällen dagen efter! Vi hade alltså sovit inte bara hela natten utan även hela dagen!
Det slutade med att vi gick upp, gick och åt en riktig brakmiddag med sushi på vårt favoritställe (vi lyckades bli stammkunder på ett sushiställe i japan haha!) och sedan gick vi och lade oss igen. Helt galet, men det är ju så det är när man åker långt!

Så efter att ha pratat med mamma och pappa om allt möjligt drog de fram en present som de hade köpt till mig i New York! :) jag hade inte förväntat mig någon present så det var roligt.
De hade köpt en kofta till mig eftersom jag har sagt att jag har alldeles för få och eftersom mamma vet att tröjstorlekar ofta är problematiskt för mig då medium som jag annars har i klädstorlek brukar sitta alldeles för tight runt bysten, så var hon smart och köpte en pingvintröja haha! :) jag gillar pingvintröjor och det är perfekt då de ger extra plats för bysten :)

P.s Det är två zebror på tröjan! Mamma och Pappa hade fått för sig att det var ett hjärta eller nått haha :)

//Wayu


Spela Bayonetta

Var alldeles naughty och bestämde mig för att skippa dagens lektion och istället stanna en extra natt i Stockholm, med sötnosen. Nästa helg är nämligen helgen innan tenta så då stannar jag alltid i Örebro för att plugga. Vi myste framför tv'n hela kvällen och spelade Bayonetta på min xbox :)  Jätte mysigt <3
 
 
Jag beställde även två saker från groupon, så om några veckor bör jag få hem ett litet och ett stort paket ;) Personligen gillar jag groupon, let's deal och de andra bargain-hemsidorna :) Det går nästan alltid att hitta något kul och användbart :)
 
//Wayu

Besöket hos frissan

Skrev ju igår att jag var hos frissan, hos världens bästa frisör Ermina <3
Påväg till frissan, håret innan klippningen.
Utsidan av salongen
När man kommer in får man sitta i en skön soffa och läsa tidningar, i de små cupcakeburkarna brukar det också finnas kakor och/eller godis. Sjukt söta burkar för övrigt, trorjag ska ta och kolla upp om de går att köpa på nätet någonstans.
Det regnade massor hela tiden :P
De har till och med cupcake tapeter! Riktigt söta <3
 
När klippningen är klar frågar Ermina alltid hur man vill att hon ska styla till håret och eftersom jag gillar lockigt och jag tyckte att det skulle passa till dagens outfit så bad jag henne om lockigt ^^ 
 
Bilder på hur jag såg ut efter klippningen.
 
//Wayu

Igår kväll

Igår var vi hemma hos Roberts pappa och åt middag, det blev lite kaos i början då den exakta tiden var lite oklar, men i slutändan blev det bra ;)
 
Det var extremt stora tallrikar! Jämför med glaset :P
En fullt normal portion på en gigantisk tallrik ser väldigt liten ut :P Men det var väldigt god mat :) Mört kött (kommer inte ihåg vad för kött det var), potatisrösti och bönsallad. OmNomNom
Och sedan avslutades kvällen med glass och diskussion om skola och människors benägenhet att hjälpa till när det händer saker.
 
Vad gjorde  ni igår kväll? :)
 
//Wayu

Översvämning!

Efter att ha hälsat på mina föräldrar på st eriksplan efter klippningen begav jag mig mot tåget för att möta upp robert och ta mig hem till roberts pappa på middag. När jag gick förbi st eriksplans tunnelbana möttes jag dock av en ordentlig översvämning som inte var där för några timmar sedan!

Helt galet mycket vatten! En dam med barnvagn fastnade till och med lite innan hon kom upp på trottoaren! Föera decimeter djupt vatten! Helt galet!

//Wayu


I frisörstolen

Liten mini update från salongen :) fått håret tvättat och klipps atm :)
Måste älska att få håret tvättat, det är Så mysigt <3 det är en riktig treat tycker jag <3

Eller vad säger ni? ;)

//Wayu


Dagens outfit eller nått.

Är nu i stockholm påväg in till stan för att klippa mig :)

Bjuder väl på dagens outfit eller nått. Inte för att jag kan ta en helkroppsbild på mig utan stativ eller hjälp men äh, det får duga :p

Ville egentligen bara visa upp min söta kofta <3 älskar den <3 den är hyfsat nyköpt :) <3

Hihi <3

//Wayu


Shock Absorber!

helu alla :)
 
Steg upp med tuppen för att gäspa mig igenom en lektion (det går verkligen inte bra för mig att vakna tidigt vare sig jag får mina 9 timmar eller inte...) för att sedan gå och träna. Lektionen drog över så jag kom sent till CxWorx passet men fick ordentligt med brännande muskler i alla fall så det gjorde inget. CxWorx är ju dock bara en halvtimme och ett rent styrkepass så jag kände efteråt att jag minsann kunde ta och klämma in lite cardio också, så jag gick till gymmet och körde på crossen en halvtimme innan jag cyklade upp för helvettesbacken hem igen ;) Den här terminen har jag hittils bara gått på olika pass så det är faktiskt första gången jag har varit i gymmet sedan förra terminen. Det var sig likt såklart, men den stora skillnaden var att jag insåg att mina bröst inte hoppade en massa som de brukade göra.
Sjukt skönt att slippa måste jag säga.
 
Nu är det ju så att jag köpten ny träningsbh och det är den som skapar den enorma skillnaden. Har tidigare bara haft lite random sportbhar men de har inte kunnat stödja min byst speciellt bra - åh andra sidan kanske inte det är något konstigt - jag brukar ju behöva gå till specialbutiker för att köpa bh'ar så det vore väl egentligen konstigt om sportbh'ar skulle vara annorlunda :P
 
Så jag köpte mig en Shock Absorber sport specific run efter att ha kollat runt på nätet vilken som rekommenderades och jag är sjukt nöjd! :)
De var dock lite små i storleken så jag var tvungen att beställa lite större än vanligt - alltid bra att tänka på om det är någon annan som ska köpa :)

 
bilder från sportamore.se
 
Det är en bh som minskar bröstens guppande med 78% :) Så det känns verkligen skillnad ^^ <3
 
Jag rekommenderar verkligen shock absorber även om de är lite dyrare.
 
Vilken är er träningsbh är er favorit?
 
//Wayu

Vakna med solen

Tycker det är alldeles för tidigt att gå upp ur sängen tio minuter efter solen.
Det tyckte min väderapp också, det var fortfarande natt för den också ;)


Gröt med äppelmos?

Havregrynsgröt är ju sådär typiskt svenskt att äta till frukost och det finns 4 anledningar till det.
 
1.  Det är lätt att göra - till och med en grinig morgon-zombie som mig kan slänga i lite havregryn, vatten och en nypa salt i en skål och slänga in det i micron.
 
2. Det är mättande - eftersom det är en enda tjock massa tar det längre tid för magen att smälta och man håller sig mätt längre.  (annars smälter magen vätskan först vilket gör att mättnaden snabbt försvinner och tar sedan itu med den fasta "maten", men eftersom gröt är en enda stor klump av "mat" så håller man sig mätt längre) Har man dessutom fiberhavregryn mättar det ännu bättre :)
 
3. Det är kalorisnålt - Eftersom gröt bara är havregryn och vatten (och lite salt) så är det enda kaloriinnehållet det som kommer från havregrynen - vilekt gör att en skål med gröt på ca 1dl havregryn inte innhåller mer än runt 110 kalorier - och då är det ju absolut ingen fara att lägga till lite sylt, honung, bär, nötter eller frukt ovanpå - det blir ändå inte speciellt mycket kalorier.
 
4. Det är gott! - Detta är så klart starkt omdebatterat, men med något sött (sylt eller honung ex) och alldeles för mycket kanel så tycker jag det blir gott i alla fall :)
 
 
så eftersom det är lätt, mättande, kalorisnålt och gott tänkte jag börja min dag med gröt igen, det var länge sedan nu. Idag blev det äppelmos och kanel, jag fick en liten snilleblixt när jag var på affären igår och köpte äppelmos - det är faktiskt första gången jag använder äppelmos på gröt. I min familj växte jag upp med de (tydligen) ovanliga toppingsen kanel, socker och en liten klick smör som smälte ner i mjölken. 
 
Vad har på till eran gröt?
 
//Wayu
 

Dagens låt

Såg precis att Miss A, en annan väldigt bra k-pop grupp precis kommit ut med ett nytt album! Alltid kul :)
Jag lyssnar på den just nu för att se om jag hittar några nya favoriter. Hittils verkar albumet vara en ganska stor stil skiftning från förra albumet som var poppingt och sött. Det nya albumet verkar vara mer i RnB stil.
Jag ska ta och lyssna vidare och bjuder så länge på en av albumets låtar: I don't need a man.
 
 Albumet heter Independent women pt. III och ni kan hitta den på spotify (Ja! ÄNTLIGEN har spotify börjat ta in lite k-pop i alla fall!) eller söka på youtube :)
 
Enjoy!

//Wayu

Bodybalance

Tillbaka från lite kvällsträning sådär. Denna gång blev det bodybalance - en asnice mix mellan pilates, yoga och tai chi.  Försöker hinna med passet varje onsdag kväll, sen att det inte alltid blir av är väl en annan sak ;)
 
Det skönaste med body balance är att det känns bra i ryggen efteråt (har haft ont i ryggen så många år nu så är väl egentligen rätt van, men det är skönt när det försvinner lite efter träning :P Behöver bygga upp musklerna där omkring) och att det stretchar ut mina hälsenor/baksida vad/baksida lår. Är hyfsat säker på att jag fått för korta hälsenor då jag gått med högklackat varje dag sedan i sjuan där någonstans, ja förutom de senaste åren då jag "lyxat till det" och haft converse på sommaren haha xD
 
Måste älska min iphone wide-camera lens som gör att min arm ser ut att vara fyra meter lång ;)
 
Nä, jag borde verkligen ta och komma igång igen med ordentligt regelbunden träning - typ tre gånger i veckan, det räcker nog. Regelbundenhet är dock inte min starka sida :P
 
Vad och hur ofta brukar ni träna?
 
//Wayu

Grå eller svart - hmmm

Hittade ett par extremt söta men enkla vantar på bubbleroom som dessutom är iphone vantar! Perfekt eftersom jag fick exem på högerhanden förra året i kylan när jag skulle grejja med iphonen i minusgrader.
Nu är bara frågan:
Gråa vantar med svarta rosetter eller...
... svarta vantar med gråa rosetter...
 
Vad tycker ni?
 
//Wayu

Yesterday's laziness

Igår var en såndär extremt lat dag då jag inte gjorde någonting av värde. Ja, förutom lite (verkligen pyttelite, det räknas knappt) plugg på morgonen.
 
Så idag när jag vaknade tog jag den sista maten i kylen och insåg att jag måste gå och handla. Sedan tittade jag ut och såg kylan och regnet. Usha, jag har inget emot regn, regn är mysigt, men rusket och den iskalla vinden är lite jobbig.
 
Dagens brunch - lite lättlagad pasta med champinjoner, zucchini, falukorv och ägg.
 
Inser också att eftersom det börjar bli så kallt är det dags för mig att beställa någon av de två vantarna jag tittat på, men det är svårt att välja :P Jag behöver också köpa nya byxor eftersom det är lite trist med endast ett par hela jeans kvar i lådan från i vintras.  Måste fixas.
 
Så många måsten. (och då har vi inte ens talat om allt plugg som ska göra då det är tenta den 31:a, + att jag har en uppsats att skriva) Ibland känns det som att det vore skönare att bara lägga sig ner i gräset och njuta av solen.
 
Sen så kommer jag ihåg att solen är täckt av moln och gräset är blött och kallt  - så det är bara att köra på med alla måste istället ;)
 
//Wayu

Ruffsig morgon

Vaknade med totalt rufsigt hår. Som ett penntroll.

Hade lite kul med det :P


Det värsta med det är att det inte finns något varmt vatten i ledningarna idag, så det skulle vara ett iskallt helvette att tvätta håret idag xD Det är tydligen något med fjärrvärmen de ska fixa, så det är iskallt och finns inget varmt vatten. Får bli att sätta upp håret i en "bad hair day"-knut :P
 
Vad gör ni med håret när ni har dåliga hårdagar?
 
//Wayu

Pluggeli plugg :p

Vaknade imorse och insåg att jag hade glömt ställa klockan så jag vaknade helt fel tid. Så för att se till att få nått gjort börjar jag dagen med att plugga lite.

Den här terminen är det ju utvecklingspsykologi och just nu pluggar vi om adolescents (finns det något bra svenskt ord för folk i 10-20 års åldern? Tonåringar är inte riktigt rätt... Ungdomar...?)

Så ja, wish me luck eller nått xD

//Wayu


En riktigt bra manga

För alla er som läser manga vill jag bara tipsa om en manga som jag precis läst klart och är riktigt bra!
Det är en manga som handlar om att skriva manga  (Inception haha xD). När min brorsa förklarade det för mig tyckte jag det lät ganska så tråkigt. Men så tvingade han mig att läsa första kapitlet och då var jag ju direkt hooked!  Den är riktigt spännande och det går inte göra annat än sträckläsa den! Kan även hälsa att det är från samma duo som gjorde extremt populära Death Note tillsammans. Denna story är dock inte lika mörk utan revolverar kring manga och kärlek.
 
 
Serien heter Bakuman och finns att läsa här.
 
Happy reading <3
 
//Wayu

Vaxa benen

Så var det dags att vaxa benen igen då, och jag använder som alltid hemmagjort vax och vanligt A4 papper eftersom det är billigare och funkar fint ;)
 
 
Passar på att kolla på serier under tiden. Just nu är det sista avsnitten av Friends, så det är snart dags att hitta en ny serie.
 
Någon som har något bra tips?
 
//Wayu

Dagens Låt

Strax innan jag åkte till Japan i somras så gav min absoluta favorit k-pop grupp ut en ny låt som följde mig genom hela resan i japan på min iphone. Tänkte jag skulle ta och bjuda på den:
 
 
 
Låten är I love you av grymma 2NE1 för er som inte känner till dem redan ;)
Tjejerna är förövrigt på turné runt om i asien och USA just nu. Åh vad jag skulle vilja se dem :) En av de få artister vars konsert jag skulle betala för att gå och kolla på. Tyvärr kommer de inte ens i närheten av Sverige på sin nästa turné, men man kan ju alltid hoppas på nästa gång ;)

//Wayu

Introducing ribbon beanie

Skrev ju tidigare att jag blivit nominerad till veckans blogg hos Epicellen, well - jag vann :) Så jag är veckans blogg där ^^ Kul :)

Jag skrev ju också tidigare att jag köpt en ny mössa :) Så jag tänkte ta och visa upp sötnosen <3
 
 
Jag ÄLSKAR den ♥ Det är dubbelt lager också  - ett tjockt rosa innre lager och en lite tunnare brunt lager. Den är jättevarm och skön. När ett klädesplagg är både sött och praktiskt och dessutom inte kostar en förmögenhet
 
Mössan är från märket 59Seconds och går att köpa på världens bästa onlinebutik för söta kläder Yesstyle!
 
//Wayu

Chill-stund på tåget

Så var helgen slut igen då och jag är ännu en gång tillbaka i Örebro.

Köpte mig en varm och god chai latte på mitt favoritställe barista innan jag satte mig på tåget. Eftersom jag är så mycket på centralen och reser fram och tillbaka älskar jag att det finns en barista mitt i centralen! :) perfekt <3

Sen tänkte jag att det är dags att fortsätta läsa på den tredje (och sista) delen i fifty shades serien också. Jag har en annan bok-serie där andra boken har kommit ut för ett tag sen som jag jättegärna vill läsa, men jag måste ju läsa klart den jag håller på med först!

Så på tåget blev det två timmar chill med chai latte och läsning <3

Vad gör ni på långa resor?

//Wayu


Lagar lite mat

Jag vet inte om det är för att jag har börjat äta ris i Örebro och pasta inte är lika mättande eller om jag är pmsig eller något, men jag är konstant hungrig idag :P Sådana dagar är så udda. Så nu har jag tagit och lagat mat en extra gång och bara till mig eftersom det är emellan våra vanliga måltider.  Så kan det vara ibland :P
 
Står och lagar mat med alldeles för lite uppmärksamhet på köttbullarna i pannan.
 
Kollar nätet och Tv'n vid den snabba måltiden medan robert sitter och spelar.
Ibland kan enkel mat vara så himla god :) <3
 
Vad äter ni när ni vill äta något snabbt och gott?
 
//Wayu

Bak Fail - på så många nivåer

Jag och robert skulle ta och baka lite jitterbuggare,  men vi saknade ägg så det failade :P
Så då föreslog robert drömmar, de ÄR ju goda. Och jag har aldri bakat drömmar förut - det har alltid varit mamma som bakat (och i slutändan tröttnat på det och köpt istället. Drömmar ska ju vara rätt jobbiga att få rätt). Så i slutändan kollade vi upp ett recept på Drömmar och testade. Det stod att man skulle ha hjortronsalt och matolja. Det hade vi inte, så vi tänkte "äh, vi tar vanligt salt och olivolja istället".
Och resultatet? Nja....INTE så gott xD

De blev alldeles smuliga ovanpå och hur mycket vi än gräddade dem fick de inte rätt konsistens. De sprack aldrig upp och de var ingen luft inuti kakorna.

 
Näe, det blev inga drömmar, de är nog bara och slänga dem eller ge till ett icke ont anande offer ;)
 
Någon som vill ha lite kakor? ;)
 
Äh, bättre lycka nästa gång :P
 
//Wayu

Resultatet av tandblekningen

Igår blekte jag tänderna med en 6% tandblekning från brilliant smile och ni ska självklart få se före och efter bilder. Förväntade mig inte att det skulle göra någon stor skillnad - och inte fick jag nått hollywood leende heller, men vitare blev det :)
Före och efter blekningen.
 
Fortfarande gult kvar men detblev ju en bit bättre så det är ju kul :)

För övrigt så kan jan hälsa att tänderna och framförallt tandköttet känns väldigt konstigt efter en blekning. Det är ju trots allt frätande ämnen i blekningen så tandköttet blir inte super happi över det, men det ska gå bort efter några dagar :)

Funderar någon av er på att bleka tänderna?
 
//Wayu

Dags att bleka tänderna! :)

Jag såg precis att jag är en av de fyra som är nominerad till veckans blogg hos epicellen  :) Roligt :) Om ni tycker om min blogg får ni gärna gå in och rösta på min blogg :)
 
Förutom det så ska jag ta och testa en hemmablekning fron brilliant smile (6%) som Robert gav till mig i julklapp förra året. Det har fortfarande inte blivit av att amvända den än så jag tänkte att nu är det dags ;)

Vet inte om det kommer göra någon stor skillnad eftersom det bara är 6% men men :) Före och efter bilder lär väl dyka upp senare/imorrn ^^ <3

Vad gör ni andra såhär på Lördagskvällen? :)
 
//Wayu

Receptet på kolakakorna

I Torsdags bakade jag onomnom goda kola kakor. Fick en förfrågan av Seline att lägga ut receptet, så självklart fixar jag det :)
 
 
Wayu's omnomnom Kolakakor
 
Du behöver:
 200 g Smör
1,75 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2,5 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
 
1. När du tagit fram alla ingredienser (alltid bra att dubbelkolla att du har allt, annars blir det problem sen xD) och satt ungnen på 175 grader så häll alla ingredienser i en bunke.
 
2. Blanda sedan ihop allt antingen med din elvisp/mixer eller använd händerna och knåda ihop ingredienserna till en deg.
 
3. rulla ihop degen och dela den i fyra lika stora delar.
 
4. rulla delarna till fyra långa korvar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
 
5. Sen är det dags att lägga in korvarna i ungnen! ca 15 minuter för segare kolakakor och ca 18 minuter för hårdare kakor :)
 
6. Känn den underbara doften när du kommer in i köket igen och öppnar luckan och tar ut fyra långa platta kakor. Skär dessa snett så fort du tagit ut dem ur ugnen (annars hinner de stelna och då blir det bara smulor av allt när du skär!) så har du kolasnittar!
7. När de har svalnat och du har provsmakat alldeles för många nybakade kakor  lägger du dem i en söt burk - och voila! Fylld kakburk. Omnonom ;) <3
Så gå och baka nu människor! Inga ursäkter! Det är gott, det är enkelt och det tredje argumentet är det ostridbara argumentet: OmNOMnom!
 
//Wayu

Vacker höstdag

Vaknade ännu en gång till en vacker himmel :) det är soligt och blå himmel och börjar bli kyligt med endast 6 grader ute - en perfekt höstdag! Det får nog bli att dra med mig Robert ut på promenad idag :) vilken tur att jag har köpt en ny varm och gosig mössa! Kanske äntligen kan få använda mig av den idag ^^ <3

Fint väder är alltid så mysigt att vakna till!

//Wayu


Fredagsmys

Efter att vi via telefon fått riktigt goda nyheter och ätit en god middag så är det nu dags för Fredagsmys med sötnosen :)
Mer spännande fairy tail blir det <3
 
Vår söta lilla partner som sitter i soffan med oss <3 Den leende sälen från Sea World i Japan ^-^
 
Vad gör ni när ni har Fredagsmys?
 
//Wayu
 
 

Japanese Fashion

Satt och kollade runt lite på nätet och hittade en asnice sida som visar Japan's streetfashion :)

När jag var där hann jag tyvärr inte gå runt så mycket i Harajuku och Shibuya som jag hade velat. Det var dock himmelriket! Varenda butik hade skitsnygga och söta saker och det var söta männniskor överallt <3
Jag kände mig verkligen hemma i Tokyo och längtar tillbaka dit hela tiden <3 Så att kolla på deras streetfashion gör mig enormt glad och nostalgisk <3
 
 
Nostalgi <3
 
//Wayu

Att byta linser

I paketet som jag fick häromdagen fanns det nya linser till lilla blinda mig :)Och varför är det speciellt då? Å ena sidan - inget.
Å andra sidan så är det första gången jag beställt hem månadslinser :)
 
Jag har sedan jag var tvungen att skaffa linser (i sjuan tror jag det var) alltid haft endagslinser. Var med min far hos optikern och påpekade att månadslinser var billigare, men pappa tyckte att jag var alldeles för slarvig för att ha månadslinser som man var tvungen att tvätta och greja, och inte kan jag säga emot honom - i efterhand lyckades jag ju trots allt få små skador på hornhinnan även med endagslinser (de läkte på en vecka - inget permanent) så månadslinser var nog en bra idé att undvika. Sedan har jag ju vant mig vid enkla endagslinser, och jag har vant mig vid priset när jag började betala dem själv. Men när jag flyttade till örebro blev allt  dyrare (egen lya, resor fram och tillbaka till stockholm varje helg, busskort i örebro + resor i stockholm... ja ni fattar ;p) och för att göra det enklare har jag köpt tre förpackningar endagslinser varje gång - en hem till robert, en hem till mina föräldrar och en hem till mig i örebro. Det inköpet kostar var tredje månad ca 800kr. Ouch i plånboken!

Så denna gång beställde jag månadslinser för tre månader (6 st linser) + linsvätska och behållare och det kostade mig inte ens 300kr! ENORM skillnad!
 
Har testat linserna nu och tvättat och grejat och det funkar hittills fint så det är underbart!
Startpaket för månadslinser från lensway.se
 
Och för er som också köper linser från nätet, glöm inte att gå in på din linsleverantörs hemsida via alltomlinser så får ni gratis frakt! :)
 
//Wayu

När man har en tandläkare till pojkvän ;)

Robert åkte iväg till skolan idag (alldeles för tidigt för övrigt, sex på morgonen är ingen human tid att behöva gå upp. Vem kom på den tiden på morgonen egentligen? Dödstraff på den! ;p) men det slapp ju jag - ingen skola för mig idag :) Jag tog en ordentlig sovmorgon istället.
 
När jag vaknade och sträckte ut mig på sängen prasslade det till bredvid mig. Det här är vad jag jag hittade bredvid mig:

 
Robert hade lämnat ett sött litet gosedjur på hans plats i sängen när han gick imorse <3  Så söt :) <3

Den ser lite udda ut, men det är en tand xD  Ja, har man en tandläkare till pojkvän så är det sånt man får hahaha xD <33

uppackad och redo för gos!
Ska ta och mysa med den nu tills min sötnos kommer hem ^^

Bra sätt att vakna på måste jag säga <3

//Wayu

Play-Dough

Bakade lite kolakakor när jag kom hem från seminariet.
Jag tyckte att kakbuken såg så tom ut så det var dags att baka lite ;)


Jag har ju ingen ordentlig elvisp (mixerstaven är inte stark nog att klara av deg) så jag får använda händerna när jag bakar och knådar degar. Det är iof så jag bakat jämt sen jag var liten så det gör inget. Det är ju så mycket roligare att kladda lite ;)

Och kakburken blev precis full! :) Perfekt! <3




Massa gottigott! :) <3

//Wayu


På väg!

Så var veckans psykologlektioner avslutade! :)
I vanlig ordning innebär det en cykeltur hem, överdriven chill-period med någon random serie och slösurfande - total relaxation - för att sedan övergå till total panik när det är tio minuter tills bussen till tåget går och packningen ännu inte är påbörjad... Yup, allt som vanligt i min värld ;)

Bussarna har nu ändrat tider så den gick tio minuter tidigare än väntat - vilket ledde till en tom mage som inte hann fyllas :(
Så det fick bli att köpa en macka på pressbyrån innan jag gick på tåget ;)

Men men, Stockholm här kommer jag ^-^

//Wayu


Natten...

Skulle ju upp klockan åtta imorse för att ta mig till seminariet vid Universitetet och med min grupp leda diskussionen kring risktagande hos tonåringar och täntke lägga mig hyfsat tidigt för att få mina 9 timmars sömn (jupp, jag är en sån där som behöver mycket sömn :P). Men när jag kom i säng så började någon av grannarna spela skyhög musik med bas (kan ju inte säga att det var bra musik heller - jag menar om man ändå ska störa kan man inte sätta på nått bra? ;P ) så det var lite krångligt att sova.
 
Var alldeles för halvsovande för att orka leta reda på vilken granne som störde min nattsömn men tillräckligt pigg för att inte kunna sova igenom oljudet. Funderade på om jag orkade sträcka mig efter telefonen och ringa polisen, men kände att oljudet kanske inte var så akut att 112 skulle vara rätt  nummer att ringa - så istället låg jag där halv sovande och lyssnade på riktigt dålig house.
 
Needless to say - jag fick inte den sömn jag behövde ^^'
 
I vilket fall som helst gick seminariet bra så nu behöver jag bara ta och plugga till tentan den 31:a och ja... sen börjar nästa pluggcykel igen :P
 
När man är trött ser allt ut som en bra sovplats...
 
Hoppas ni andra sovit gott iaf :)
 
//Wayu

Gammal goding ♥

Jag har fått en gammal goding på huvudet och den bara vägrar försvinna!

Någon som kommer ihåg Lena's satellite? Skönt beat, speciell röst (eller accent kanske ;P) och catchy refräng. Så nu när jag inte kan få den ur huvudet tänkte jag plåga er med samma i-landsproblem haha ;) <3

Enjoy <3
 
 
Är det föresten bara jag som tycker hon är extremt awkward-söt? <3
 
//Wayu
 

Testade Frida's fläta

Såg Frida's fläta på blogg.se's framsida och tyckte den var sjukt fin och verkade hyfsat enkel så jag var ju självklart tvungen att testa :)
Gjorde en liten twist på det också och gjorde den låga hästsvansen till en låg hästsvans på sidan :)
Jag är ju normalt inte sådär superbra på att göra frisyrer ^^', men den här var väldigt enkel så till och med jag kunde göra den <3 Älskar sånna frisyrer ;)

Vad tycks?
 
//Wayu

Hemmagjord Chicken Teriyaki

Gjorde hemmagjord Chicken Teriyaki till middag idag, det var enormt gott och väldigt enkelt också! Marinaden tog bara några minuter att göra och efter att ha stått och sugit upp det goda en stund så behövdes det endast tio minuters stektid! Perfekt och så otroligt gott :)

 
Det blev över också, så det blir mer god teriyaki för mig hihi! :D <3

 
//Wayu

Paket :)

Dagen började med  att jag åkte in till Örebro Universitets område och träffade min nuvarande grupp inför seminariet imorgon. vi ska leda seminariet och förbereda lite diskussionsfrågor - inget stort.

Jag förväntade mig därför att vi skulle bli klara på max en timme så jag kunde åka hem och gå ut på en fotograferingsrunda, men det tog hela tre timmar! Och trots det blev vi ändå inte helt klara. Blev mest flams och trams, men det är väl inte fel det heller :)

Så när jag väl kom hem började solen redan att gå ner, så jag slängde in mina saker i rummet och gick ut, tyvärr var ljuset inte som under tidigare delen av dagen så det blev inte riktigt som jag tänkte mig, men men så kan det vara. Jag fick några bilder i alla fall, kanske tar och visar upp dem sen :)

Ett paket hade dykt upp när jag kom hem :) Alltid trevligt <3
 
Så nu ska jag se till att få i mig lite mat, har trots allt inte hunnit äta sen frukost, och öppna mitt paket :)

//Wayu

Dagens låt

Den koreanska vågen har äntligen nått Sverige! Den senaste tiden har det ju skrivits enormt mycket om Gangnam Style och den spelas ju till och med på svensk radio, något som verkligen förvånade mig när jag hörde den på radio för någon månad sen! Jag blev jätte glad och sjöng med medan min familj (som jag åkte bil med just då) undrade vad det var för låt och vilket språk det var! Jag blev ju enormt glad att saker jag lyssnar på faktiskt spelas på radio (Jag gillar visserligen engelska och svenska låtar också, men mina asiatiska preferenser brukar jag ju inte höra på radio så det var speciellt)
 
Sedan märkte jag att det skulle dyka upp en nattklubb i Stockholm som bara skulle spela Kpop och jag ville verkligen gå, men det var tyvärr helgen innan en tenta och då är det råplugg som gäller! Det verkar dock som att Kpop Nonstop (som klubben heter) ska köra igång igen i November så jag hoppas att jag kan gå då! :D Det vore verkligen jätte kul! :D

I vilket fall som helst tänker jag tipsa om en asbra koreansk låt av Hyuna som alltid gör mig glad ^-^
 
 
 
 Enjoy and be happi <3

//Wayu

Om man kunde köpa hur mycket skor man ville...

Om jag var rik och hade en egen walk-in-closet för skor så skulle jag lätt kunna fylla den med godbitar <3
 
Så som det är nu får jag drömma och sukta efter dem istället och istället bara köpa några, men det funkar det också ;)
 
Satte ihop en liten lista med skor jag tittat lite på idag. Så sjukt fina <3
 
 
 

Vad önskar ni er för skor? :)
 
//Wayu
 

Nattinpackning som ger fint hår

För några veckor sedan hittade jag en nattinpackning som sägs återföra en månads förlorat protein till håret på en natt! Jag brukar normalt inte ha hårinpackningar över natten eftersom det oftast brukar innebära en jobbig påse på huvudet som prasslar under natten, men den här skulle sugas in i håret och ingen påse behövas.
Och eftersom det inte var speciellt dyrt och det var ett märke som brukar funka bra med mitt hår så köpte jag och testade. Jag har nu haft i produkten i mitt hår en natt i veckan sen dess och det har funkat sjukt bra! :)
 
Första gången jag använde den vart håret lite hårt, men eftersom jag haft i proteininpckningar i håret förut vet jag att det kan bli så när håret tar emot mycket protein, med lite hårolja blev håret mjuk igen. Men efter andra och tredje gången blev håret inte hårt, utan kändes bara fint och livfullt igen :) Längst ner är mitt hår trots allt väldigt slitet eftersom jag brukade färga håret rött lite då och då och sen vela ha tillbaka mitt blonda hår... Efter några sådana omgångar av färgning och blekning så blev det rätt slitet. Nu håller jag på att växa ut det igen och klippa bort det slitna i omgångar hos min frisör.
 
I vilket fall som helst behöver mitt hår all vård den kan få så länge så att det slita inte syns så värst. Och den här produkten fungerar bra :)

Jag vaknade upp imorse efter att ha haft i den i håret över natten och efter att ha borstat igenom håret lite bara så såg det ut såhär:
 
Så vad är det för produkt då? :) Något dyrt firsörmärke? Nope, det är en liten söt flaska från Dove's intense repair serie som heter just "intense repair overnight creme" och är väldigt värd då man inte behöver speciellt mycket i håret för att det ska bli fint. Den är inte heller speciellt dyr då den kostar mellan 40-50kr och du kan få tag i den på typ coop eller ica - eller andra vanliga matvarubutiker som säljer Dove. 
 
 
Overall betyg från mig är 4/5 <3

//Wayu
 

Yoga blev magträning

Åkte till gymmet för att träna lite yoga, men när jag kom dit såg jag den sista kön gå in så jag skyndande mig in och tog av mig ytterkläderna. Men när jag väl var inne och skulle plocka fram en matta så plockade alla andra även fram gummiband och vikter så då förstod jag att jag hamnat fel haha! xD
Så då tog jag också ett gummiband och vikter och ställde mig bland de andra och funderade nyfiket på i vilket pass jag hamnat!

Det visade sig att jag hamnat i ett intensivt core pass kallat CXworkx och intensivt för magen var det allt! Så nu får jag nog träningsvärk i magen imorrn :)

Så kan det gå när man är virrig och glömmer kolla vilken sal man ska vara i! :D

Men kul var det i alla fall! Så det blir nog att köra igen ^-^


Och Jag måste sett väldigt rolig ut med tanke på att jag inte hade några ordentliga skor med mig (Till yoga behöver man ju inga skor) så jag körde ju i det jag hade på mig, nämligen mina slitna gammla converse :P


 
//Wayu

Drömmen om gammaldags romantik...

Gick runt på lite olika butiker idag för att handla mat och hittade lite roliga saker när jag var inne på ÖB. :)
Det fanns massor med fina saker med gammaldags romatiskt tema <3 Krämvitt, rosa, brunt och rosor <3 Helt underbart :) När jag flyttar in i en egen lägenhet (bor just nu i en delad lägenhet) så ska jag inreda precis som jag vill <3

Handduk med rosor, hjärtformade kuddar med rosor och små bollar på sidorna, en gammeldags "maison de florette" väggklocka och en enormt fin canvastavla med olika romantiska motiv <3
 

Blev enormt köpsugen men lyckades hålla mig >o<  Tänker dock köpa tavlan för den kan jag hänga i mitt rum, men jag tog mig runt på cykel så en enorm canvastavla var lite svår att få med sig hem ;) Får vänta till nästa gång :)


Istället köpte jag (förutom maten då) en söt liten burk för några ynka kronor att lägga nybakade kakor i :) <3

Det fick duga för att kuva köpsuget ^-^

 
 
Så söt! :)

//Wayu

Bokat klippning

Så när oktober var kommen var det ju dags att klippa topparna igen. Försöker ju trots allt klippa bort allt gammalt färgat-blekt-och-färgat-igen hår och tar det succesivt samtidigt som jag sparar ut till långt hår igen. Det var många år sedan jag hade långt hår, och jag måste säga att jag saknar det, så bestämde mig för och fixa det :) Som tur är växer mitt hår som ogräs så det ska inte ta allt för lång tid :P

Till min hjälp har jag världens sötaste och bästa frisör - Ermina! (Måste ju älska hennes namn också! <3)
Så nu har jag tagit och bokat klippning av henne den 20:e :) <3

Ska bli awesome! Mitt hår är alltid så fint efter att jag varit hos Ermina :)

Kan såklart hälsa att hon jobbar på Cupcake Hair i Stockholm så om ni behöver klippa er, gå dit, då blir det garanterat bra! ^-^


Halloween på intåg?

Springer runt och handlar i lite olika butiker och det är halloween grejer överallt :)
Är det redan dags? Inser att jag inte har någon aning om vad årets utklädnad ska bli... Något att tänka på kanske? :p


Morgontrött?

Är det bara jag eller är mornar lite krångliga? När jag vaknar av klockan tidigt på morgonen så måste jag alltid snooza en massa >o<

Det är ju så mycket mysigare att bara stanna kvar i den varma sängen


Lite havre chocolate chip cookies ♥

Hade lite infryst kakdeg kvar i frysen så jag bestämde mig för och köra lite snabbakning sådär på kvällen :) Havre chocolate chip cookies är en perfekt deg att frysa in :) Så när man är sugen på nybakade kakor så är det bara ta ut ur frysen, skära bitar och stoppa i ugnen - enkelt och bra!

Delar med mig av receptet också :) (Jag använde dock ljus choklad i den här deg-satsen eftersom det var det jag hade hemma. Det funkar det också kan jag säga :)

 

Hem igen till öret!

Det blev en lugn morgon, inte alls mycket gjort (om ens något :p)

Men det är väl så det ska vara sådär helgen precis efter en tenta :)

Så alldeles för sent på dagen drog jag mig bort från anime-tittandet med robert, tog mig ur morgonrocken och hoppade in i duschen. Hade det inte vait för att jag skulle tillbaka till örebro idag hade jag säkert stannat så också, i morgonrocken framför tv'n haha! :)

Lata dagar är så sköna ibland :) enormt underskattade!

Bjuder på lite random bilder av mig i nytvättat hår, sådär för skojs skull :p

//Wayu


Gray ♥

Kollar på fairy tail med robert.
Och srsly... Gray <3

 

 

 

 
 

Vaknar i himlen

"god morgon världen, säg vad som står på? Jag tror jag drömt, jag svävar i det blå."

Slog upp ögonen efter en lång skön sovmorgon till en blå himmel och sol
Måtte det vara så här fint väder i morgon när jag återvänder till örebro så jag kan gå runt på en liten fototur med stora kameran :) det börjar nämligen bli lite rött och gult på träden där. Här i stockholm är träden heöt röd-bruna redan och hälften är på marken, jag trpr bestämt att det varit varmare i örebro ;)


Tårta och film

Tårta, bullar, godis och mjölk :)
Gott med efterrättsbuffé och film.
Ikväll blir det "The Kid" :) <3


Bilder från dagen

Vi började kvällens firande med biljard på biljardpalatset och fortsatte sedan vidare till den japanska restaurangen ki-mama för att käka ramen :) det var riktigt gott, nästan lika gott som i japan ;)
På vägen till ki-mama råkade vi dock gå förbi en restaurang som gav ut lite gratis paella :) och vi sa inte nej ;)


Firar brorsan med biljard :)

Är iväg med hela familjen på biljardpalatset och firar äldsta brorsan som fyller 30 :)
Han blir en gammal jäkel nu ;)